Kinderpsycholoog Amsterdam

psycholoog-amsterdam Francine

✔ Voor kinderen
✔ Voor jongeren
✔ Voor ouders

Voor kinderen

Soms is het leven helemaal niet zo leuk, zelfs heel zwaar. Je kunt je dan verdrietig, eenzaam, boos of onbegrepen voelen.

Wellicht maken je ouders veel ruzie of zijn gescheiden. Of je wilt graag meer vriendjes hebben en niet zo eenzaam zijn. Het kan ook zijn dat je het moeilijk vindt om te leren en te concentreren of dat je plotseling heel boos kan worden en gaat schreeuwen of slaan.

Wellicht dat je moest verhuizen of dat iemand die je lief hebt ernstig ziek is of dood is gegaan. Het kan ook zijn dat je gepest word of zelf pest, of dat je niet goed kan slapen of weer in je bed plast zonder dat je dat wil.

Wellicht heb je ook een vervelende juf of meester of hoor je vaak dat je niet goed luistert of je anders moet gedragen. Het kan dan zijn dat anderen boos op je worden hoewel je eigenlijk niet precies weet wat er aan de hand is.

Of dat je ergens bang voor bent; bij voorbeeld van monsters of om alleen te zijn of om te gaan logeren of een toets te maken.


Kindertherapie
Ik heb geleerd om kinderen zoals jij te snappen en te helpen. Wellicht vind je het fijn om erover met mij te praten of wil je liever een tekening maken of iets spelen of naar een verhaaltje luisteren. Zo kun je mij laten zien waar jij last van hebt en hoe je het beste geholpen kunt worden.

Je mag mij alles vertellen, want alles wat je tegen mij zegt, is namelijk privé. Dat wil zeggen dat het van jou is en dat jij mag zeggen wie het mag weten en wie niet. Het is niet geheim en je mag alles over vertellen wat jij maar wilt.

Tot gauw

Groetjes Francine
psycholoog-amsterdam Francine

Voor pubers

Soms is het leven helemaal niet zo leuk, zelfs heel zwaar. Het kan zijn dat je niet lekker in je vel zit, je verdrietig of angstig voelt. Of juist heel boos of onbegrepen. Vaak helpt het om daarover met vrienden te praten of met je ouders of iemand van school. Maar soms is dat niet genoeg of wil je juist niet met mensen die je goed kent over moeilijke dingen praten.

Er zijn heel veel redenen waarom pubers het nodig kunnen vinden om naar een therapeut te gaan. Wellicht vindt je jezelf stom of voel je onzeker, je bent bang voor toetsen op school of om een spreekbeurt te houden. Het kan ook zijn dat je wordt buitengesloten of anderen pest.

Sommige jongeren slapen slecht, hebben last van nachtmerries of zitten te piekeren. Het kan ook zijn dat je veel pijn hebt, zoals buikpijn of hoofdpijn. Wellicht maak je je zorgen over jouw toekomst, is iemand die je lief hebt, ernstig ziek of is doodgegaan.

Het kan ook zijn dat jouw ouders veel ruzie maken, gescheiden zijn of dat je moeilijk met hun kunt praten en je het gevoel hebt dat zij jou toch niet begrijpen. Het gebeurt ook weleens dat school zich zorgen maakt over jouw prestaties en jouw gedrag en jij eigenlijk niet zo goed weet wat je eraan kunt doen.

Dit zijn allemaal redenen waarom pubers het soms fijn vinden om met iemand die niet bij hun gezin of school hoort te komen praten.
Voor het eerste gesprek kom je samen met jouw ouders en dan kijken wij hoe je het beste geholpen kunt worden.

Oh ja en heel belangrijk: alles wat wij hier bespreken is vertrouwelijk. Je kunt hier dus vrijuit praten en wij bepalen samen wat aan wie wij eventueel vertellen. Het is natuurlijk niet geheim en je mag met iedereen erover praten als je dat wilt.

Tot gauw,

Francine
psycholoog-amsterdam Francine

Voor ouders

Als ouder of verzorger ben jij, de belangrijkste persoon voor jouw kind. Elke therapie start dan ook, na het invullen van een vragenlijst omtrent de algehele ontwikkeling en de problemen van je kind, met een oudergesprek. Pubers vinden het soms fijn om daarbij aanwezig te zijn.

Als ouder ken jij het kind het best en ik heb jouw expertise nodig om erachter te komen wat er aan de hand is en op welke manier ik je kind en jou het beste kan helpen. Een goede en open samenwerking tussen kind, ouders en mij is essentieel om de therapie te laten slagen.

Ik neem in het intakegesprek ruim de tijd om erachter te komen wat er allemaal speelt en geef jou als ouder ook voldoende ruimte om te vertellen wat jouw zorgen zijn. Ik vindt het plezierig om alvast in het eerste contact wat handvaten aan te reiken zodat je meteen al aan de slag kunt. Dat lucht op en geeft jou als ouder de controle terug en ook de hoop dat het probleem op te lossen is.

In het contact met je kind maak ik gebruik van verschillende methodes. Kinderen en jongeren geven op hun eigen manier aan hoe zij het beste geholpen willen worden. Ik maak gebruik van gesprekken, therapeutisch spel, creatieve technieken (kleien, verven, tekenen), ontspanningsoefeningen, visualisaties en thuisopdrachten.

In de oudergesprekken hebben wij het over de voortgang van de therapie en geef ik jou inzicht in het probleem en de beleving van je kind en bied ik handvatten om je kind te steunen om zijn probleem op te lossen. Soms is het handig om ook contact met school op te nemen om zo je kind ook daar die hulp te bieden die het nodig heeft.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact met mij op.

Contact met Francine


psycholoog-amsterdam Francine
psycholoog amsterdam Psycholoog Amsterdam
wordt gewaardeerd met 5 uit 5 sterren op basis van 4 reviews
psycholoog amsterdam Psycholoog Amsterdam-IJburg
Cas Oorthuyskade 110
1087BB Amsterdam
Top